Mesaj Sayısı: 431 Katılım Tarihi: 13.01.08 Konum: İstanbul Yaş : 30
Sayın Üyelerimiz,
SketchUp programıyla ilgili sorularınızı lütfen sitemize üye olarak ilgili kategoride başlık açarak sorunuz.
Bu yolu tercih edersek sizinle aynı sıkıntıları yaşayan diğer üyelerimiz sitemizde arama yaparak sorunlarını çözümlendirebilirler.
Bu isteğimizi yanlış anlıyabilen şahıslarıda şiddetle kınıyoruz.
Örneğin bir misafirimiz sitemizi ziyaret etmiş ve SketchUp'la ilgili sorusunu adresine eposta göndermiştir.
Tarafımdan kendisine aşağıdaki cevap verilmiştir.
2008/12/4, <>:
>
> Merhabalar,
>
> Web sitemiz www.sketchup.gen.tr 'ye uye olarak sorununuzu destek merkezi bolumunda baslik acarak sorabilir misiniz? Hem boylece diger uyelerimizede yardimci olmus oluruz.
>
> Anlayisiniz icin tesekkurler, iyi calismalar.
>
Misafirimizden aldığımız cevap;
sayın admin,
bir mimar olarak acmıs oldugunuz sıtenın bır paylaşım sıtesı oldugunu
dusunmuştum,zira biraz inceleme fırsatı bulmuş ve sayfanın sketchup 'ın
türkiye gençligi için yardım kolu gibi görmüştüm.sizleride bu işin öncüleri
olarak tanımıştım.fakat yazmış oldugunuz mailden problemdem cok reytıng
kaygısı gütmeniz beni derinden yaraladı,böle bi yaklaşım bizden çok size
yada yüklenmiş oldugunuz misyona zarar verir düşüncesindeyim.siteniz için
kendi ögrenci gruplarıma mail atmayı hedeflemekteydim.Fakat bu tavrınızdan
dolayı;baska bi çözüm yoluda bulmak çok zor olmasa gerek,maile cevap
yazdığınız için de tesekkur ederim
saygılarımla
Turşunun üzerine yoğurt döken bu ziyaretçimiz sanırım daha önce paylaşım ortamlarında bulunmadığını varsayıyorum.
Üyelerimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırken bu turşuyu yoğurtlu yiyen ziyaretçimizin düşüncesi sitemizin reyting kaygısı olduğu vs.
Mesaj Sayısı: 2250 Katılım Tarihi: 09.05.08 Konum: Diğer Yaş : 28
Siteyi kapatıp gidelim. Tüm postları silip sadece mail aracılığı ile sorunlarımızı adminlere / yöneticilere iletelim,
Böylece Belki 1000 kadar üyemize neredeyse toplamda aynı sorunu 600 kere ayrı ayrı anlatmış oluruz.
Kimsede paylaşmak zorunda kalmaz.
Ziyaretçimizin bu sihniyetine saygı duyarak, Öğrencilerine ders niteliğinde mail atsa sanırım daha yararlı olacaktır. Bir nevi okulda Reyting niteliği ?
sayın admin,
bir mimar olarak acmıs oldugunuz sıtenın bır paylaşım sıtesı oldugunu
dusunmuştum,zira biraz inceleme fırsatı bulmuş ve sayfanın sketchup 'ın
türkiye gençligi için yardım kolu gibi görmüştüm.sizleride bu işin öncüleri
olarak tanımıştım.fakat yazmış oldugunuz mailden problemdem cok reytıng
kaygısı gütmeniz beni derinden yaraladı,böle bi yaklaşım bizden çok size
yada yüklenmiş oldugunuz misyona zarar verir düşüncesindeyim.siteniz için
kendi ögrenci gruplarıma mail atmayı hedeflemekteydim.Fakat bu tavrınızdan
dolayı;baska bi çözüm yoluda bulmak çok zor olmasa gerek,maile cevap
yazdığınız için de tesekkur ederim
saygılarımla
İlgili misafire benim de birkaç diyeceğim var, hazır konu kilitli değilken yorum yapabiliyorken, maddeleyeyim en iyisi.
1. adresi sitemizin teknik meselelerine ve üyelikle ilgili sorunlarına yöneliktir. Hiçbir şekilde Sketchup programına yönelik soru-cevap usülünde çalışmaz, çalışamaz da biz orayı görmüyoruz çünkü.
2. Rating kaygısı kesinlikle gütmüyoruz, üye sayımız 50 olsun 500 olsun 5000 olsun bu hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Bize hiçbir maddi kazancı olmayacaktır. Olsa olsa bize mutluluk verir, amaçladığımız bir takım hedefleri yerine getirmiş olmamız ve gerçekten SU hakkında insanlara ihtiyaç duyduğu yardımı sağladığımız için. İlerisi için de bir takım kararlarımız var tabii ki ama bunlar da sitemizin duruşunu hiçbir zaman sekteye uğratmayacak şekilde olacaktır.
3. Sayın adminimizin yazdığı cevapta ben alınacak gücenecek, derinden yaralanacak hiçbir taraf göremedim. Gayet ılımlı gayet yerinde ve olması gereken bir tarzda yazmış. Sorunuz neydi tam olarak bilmiyorum ama kendinizi bizim yerimize koymayı düşünün bir. Burası kişisel paylaşım sitesi değil, herkese aynı konuda tek tek özel mesajla yardım etmemizi beklemeyin lütfen, hepimiz kıt kanaat vaktimizden feragat edip yardım etmeye sorularınızı cevaplamaya çalışıyoruz, bu vaktimizi 1 kişi üstünde değil de 10 kişi 100 kişi üstünden değerlendirmek istememiz gayet haklı bir tutum. Bir cevabı niye tek tek herkese anlatalım ki, o zaman forum denen site denen olgunun ne anlamı kalır?
4. Siz öğrenci grubunuza bir konuyu tek tek herbirine özel olarak mı anlatıyorsunuz, bunu karşılıksız mı yapıyorsunuz?
5. Ayrıca üye olmaya bile vakit harcamadan tenezzül etmeden bize karşı bu tip bir tutum sergilemeniz de takdire şayan.
6. Ek olarak, biz zaten ö.m. yoluyla da arkadaşlarımıza yardım ediyoruz, illa ki foruma yazın, yazmazsanız başka yolu yok diye bir tutum/tavır sergilemiyoruz ama dediğim gibi siz daha ilk adımı atarak üye olmayı bile bizim sizin üzerinizden sağlayacağımız rating unsuru olarak görüyorsanız bizden nasıl bir yardım etme heyecanı içinde olmamızı bekliyorsunuz orası da büyük bir muamma.
Evet hatta üyelerimizden, çok büyük yükün altına girmiş olan, sitemiz adına günlerce emek veren ama hiç sesini sedasını çıkarmayanlar da mevcut. Paylaşımcı ruh, ya da ne bileyim gönül işi bu olsa gerek.
Warning: require_once(../includes/dynamic_meta.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/dersen/public_html/themes/templates/footer2.php on line 24
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '../includes/dynamic_meta.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/dersen/public_html/themes/templates/footer2.php on line 24