Üye Girişi

Kullanıcı Adı:  Parola:    Kaydol |  Kayıp Parola

Başlığı Görüntüle

SketchUp Türkiye » SU » Öneriler ve İstekler
Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

60 Hafta Önce 01:05 ÖS Sitenin genel görünümü | Düzenleyen ayasofya 60 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

ayasofya
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 07.03.08

Uyarı seviyesi 0
Selamlar

Genel olarak sitenin renk ya da tasarımına karışmak haddime değil. O yüzden ukalalığımı bağışlayınız.

Öncelikle her şeyin bir yerlerde olduğu bir tasarım yerine daha rijit ve sade bir tasarıma gidilmeli diye düşünüyorum. Hala alışamadım.

Bir de forumun genel dizin yapısı ana sayfada olmalı. Haberler aşağıda heba oluyor.

Yöneticiler kendi aralarında toplanıp tasarıma el atmalılar bence. SketchUp. gen.tr bunu fazlası ile hak ediyor.

Teşekkürler.

60 Hafta Önce 01:22 ÖS RE: Sitenin genel görünümü | Düzenleyen st-archy 60 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

st-archy
Süper Yönetici

Teşekkürler Üstad,

Tavsiye, öneri ya da eleştirilerinizin hiç birisi bizim için ukalalık değildir, olamaz.

Detaylara girerseniz bizim için çok daha faydalı olursunuz.

Önerilerinizi dikkate alacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.

60 Hafta Önce 01:58 ÖS RE: Sitenin genel görünümü | Düzenleyen nesriny 60 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

nesriny
Yönetici

Katılım Tarihi: 02.03.09
Evet, beni de umarım ukala olarak algılamazsınız, Smile, dışarıdan biri olarak söylemek istediklerim var. Mesela ana sayfadaki uzun forumvari görünüm kalkmalı, tamamen değil de birkaç tane olmalı forum başlığı, eskiden de birkaç taneydi sonradan artırdık bunu kabul ediyorum ama, şimdi başlı başına bir ana sayfa olmalı, onun üzerinden foruma daha dogrusu destek merkezi başlığına yönelinmeli, sanırım ayasofya'nın demek istediği de buWink,mesela bir site açılıyor, ana sayfası çok hoşuma gitti benim, paylaşmak isterim, sonrasında buna forum da eklenecek.

http://pelikultur...

x 1
60 Hafta Önce 09:34 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
Öneriler için teşekkürler. Kuşkusuz güzel ve yararlı tespitler.

55 Hafta Önce 10:09 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

yasinx76
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 18.05.08

Uyarı seviyesi 0
Bir mesaj ekleyene kadar site değişmiş Smile Yoksa yanlış bişey mi yaptım diye korktum bir an. Anasayfa açılınca sitede sağa/sola kaydırma çubuğu oluşuyor ve bu hiç sevilmeyen bir durum. Anasayfa genişliğini en maksimum 1024 tutmak gerek. Emek sarfeden herkese teşekkürler. Başta ki logo hakkında daha önceleri yazacaktım ama kısmet bugünde imiş. Logo çok güzel ve sitemize de yakışıyor.
Duyulmaz çığlıklarım, en sessizinden onlar..

x 1
55 Hafta Önce 10:11 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

yasinx76
Kıdemli Üye

Uyarı seviyesi 0
Bana deli muamelesi mi yapıyorsunuz Smile Smile ? Yahu şimdi site değişmişti, yine eski haline dönmüş. Yok yok, ben iyi bir tatile çıksam iyi olacak Smile

55 Hafta Önce 10:15 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

Cyborg
Süper Yönetici

Tasarım ÖdülüDizayn Ödülü

Katılım Tarihi: 13.01.08
yasinx76 tarafından yazılan metin:
Bir mesaj ekleyene kadar site değişmiş Smile Yoksa yanlış bişey mi yaptım diye korktum bir an. Anasayfa açılınca sitede sağa/sola kaydırma çubuğu oluşuyor ve bu hiç sevilmeyen bir durum. Anasayfa genişliğini en maksimum 1024 tutmak gerek. Emek sarfeden herkese teşekkürler. Başta ki logo hakkında daha önceleri yazacaktım ama kısmet bugünde imiş. Logo çok güzel ve sitemize de yakışıyor.

Kaydırma çubuğunun çıkmasının sebebi kısa mesaj bölümünden oraya bir artislik yaptım Smile

55 Hafta Önce 11:15 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü | Düzenleyen nesriny 55 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

nesriny
Yönetici

Evet, site gittikçe daha donanımlı daha işlevsel olmaya başlıyor. Bir de arşiv depomuz olsa tam olacak bence. Tasarlayanların eline sağlık. Cool

x 1
55 Hafta Önce 11:30 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

st-archy
Süper Yönetici

nesriny tarafından yazılan metin:
Evet, site gittikçe daha donanımlı daha işlevsel olmaya başlıyor. Bir de arşiv depomuz olsa tam olacak bence. Tasarlayanların eline sağlık. Cool

Katılıyorum.

55 Hafta Önce 01:44 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

Cyborg
Süper Yönetici

Tasarım ÖdülüDizayn Ödülü

Katılım Tarihi: 13.01.08
Orası hazır, st-archy ile görüşüp o bölümü kategorilendirmemiz gerekiyor.

54 Hafta Önce 02:53 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

yasinx76
Kıdemli Üye

Uyarı seviyesi 0
İyi bir haber diyelim mi buna?
Kendi kilerimizin olması çok güzel olacaktır. Hadi hayırlısı.

54 Hafta Önce 05:20 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Gün gelir film atılabilir Grin

54 Hafta Önce 09:34 ÖS RE: Sitenin genel görünümü | Düzenleyen nesriny 54 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

nesriny
Yönetici

Kategorilendirme işi için, ortaklaşa bir karar alsak, ya da arşive katkı sağlamayı düşünen kişiler ellerinde ne varsa archy' e söylese O da ona göre alt sınıfları belirlese, ben zaten bir teklf sunacağım, hdd.min gelmesini bekliyorum. Smile Kota olarak bir sınır olacak mıydı sayın admin?

25 Hafta Önce 01:03 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

kalpyok
Üye

Katılım Tarihi: 05.01.10

Uyarı seviyesi 0
Arkadaşlar site görünümü ile ilgili çalışmalar varmı? Kullanışı ve istenileni vermesi açısından yeni kreatif düşünceler nelerdir?

25 Hafta Önce 08:53 ÖÖ RE: Sitenin genel görünümü | Düzenleyen esezer 25 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

esezer
Üye

Katılım Tarihi: 24.10.09

Uyarı seviyesi 0
Arkadaşlar profesyonel olarak web tasarımı ile uğraşan biri olarak bir kaç sıkıntıdan sizlere bahsetmem gerekiyor.

Öncelikle anasayfada kısa mesaj bölümü her tarayıcıda aynı sonucu vermiyor. Daha kullanışlı hale getirmek lazım.
Ana sayfada son eklenen başlıklara direk ulaşmak istediğinizde linke tıklayınca o mesaja atılan en son mesaja gidiyor. Bu nedenle ilk mesaja ulaşmak konunun ne olduğunu anlamak için başa dönmek zorunda kalıyorsunuz.
Siteye ana sayfadan değil de alt sayfalardan birinden giriş yaptığınızda direk ana sayfaya yönlendiriliyorsunuz.
Arama sistemi tamamen muamma. Arama yaptığınızda bir sürü kod hatasından sonra arama sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz.
Bu gibi sıkıntılar kullanışlılık açısından büyük sorunlar veriyor. Sistem Fusion tabanı üzerine kurulu olduğu için sıkıntılar ya yapılan eklemelerden ya da direk fusion un kendisinden kaynaklanıyor sanırım. Daha önce Fusion kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. Ancak konusunda uzman olmuş bence en güzel, en çok desteğe sahip CMS, Joomla dır. Her türlü konuda geliştirilmiş uygulamalara ve görünüm açısından çok fazla tema seçeneğine sahiptir. Bu sitenin ihtiyaçlarını tam anlamı karşılayabilecek bir içerik yönetim sistemidir.
Araştırmanızı öneririm. Joomla ile site geliştirme ile ilgili her türlü konuda bilgi ve yardım için ben hazırım. Teşekkürler.

25 Hafta Önce 12:39 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

FATIHMEHMET
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 15.12.09

Uyarı seviyesi 0
Site tasarımı güzel, arkadaşların dediği eksikliklere katılıyorum.Türkiye'de açılan 3b siteleri arasında bildiğim kadarıyla tek program ismine göre açılmış site,3dsmax,archicad,autocad3b... vb. başka bi site yok bildiğim kadarıyla.
Kendine has bi tarzı olması da güzel ama arama motoru sitenin bir felaket Smile
Ayrıca site açılınca çıkan render görüntüleride hoş değil bunun yerine yapılan çalışmaların oylanabildiği bitmiş çalışmalar ayrı bi klasörde gösterilse biraz daha rekabet ve kalite artar diye düşünüyorum.

Son bi not site belli başlı 10-15 kişinin birbiriyle konuştuğu özel messenger ortamından çıkıp kayıtlı üyeleride daha aktif olmaya çekmeli.

25 Hafta Önce 01:57 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

etic
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 21.04.08

Uyarı seviyesi 0
FATIHMEHMET tarafından yazılan metin:
...

Son bi not site belli başlı 10-15 kişinin birbiriyle konuştuğu özel messenger ortamından çıkıp kayıtlı üyeleride daha aktif olmaya çekmeli.

Bu söylediğinizi yönetici arkadaşlar gerek paylaşımları gereksede yaklaşımları ile zaten yapmaya çalışıyorlar. Daha farklı önerileriniz veya düşünceleriniz varsa yönetici arkadaşlar ile paylaşmanız yararlı olacaktır.

25 Hafta Önce 02:36 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Bu metni anlayamadım. Açarmısınız ?
kimmiş bu özel bölümde messengerleşilen 10/15 kişi?

25 Hafta Önce 02:50 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

etic
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 21.04.08

Uyarı seviyesi 0
HGA tarafından yazılan metin:

Bu metni anlayamadım. Açarmısınız ?
kimmiş bu özel bölümde messengerleşilen 10/15 kişi?

Ali, Fatih Mehmet Bey aktif olan kişilerin sayısını belirtmek maksatlı yazmış diye düşünüyorum bu cümleyi. Ne kadar 10-15 kişinin kullandığı özel mesenger ortamı desede ... Wink

25 Hafta Önce 02:52 ÖS RE: Sitenin genel görünümü
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Kişiye özel yada yöneticelere özel bir site messenger alanı yok da : )

Atlanilacak Forum:

RSS - WeblinkleriRSS - MakalelerRSS - Haberler