Üye Girişi

Kullanıcı Adı:  Parola:    Kaydol |  Kayıp Parola

Başlığı Görüntüle

SketchUp Türkiye » SU » SU Harici Çalışmalar
Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

113 Hafta Önce 02:33 ÖS Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
Merhaba

Bir müşterimizin isteği doğrultusunda iç mimar arkadaşımızla emek verdiğimiz bir iç dekorasyon çalışması, Görünen her türlü obje hayata geçirileceği için itinalı yapmaya çalıştık. Salon render'inde ortadaki sehpanın bir yükseklik problemi olduğunu sonradan farkettim. Projede banyo ve yatak odası dekorasyonuda mevcut fakat ekleme gereği duymadım. ( çok hoş olmadılar Pfft) Toplam modelleme süresi 1 gün. render süreleri toplam 16 jpg dosyası olarak yarım günümüzü aldı.
Yine bildiğiniz üzere Grin archicad 11 Tr de modellendi. Artlantis 1.2.6 da render alındı.

Açık ve saklı kalmış düşünceleriniz için teşekkür ederim.
img372.imageshack.us/img372/1903/1temporarybr6.jpg
img372.imageshack.us/img372/6733/2temporaryur0.jpg
img65.imageshack.us/img65/8162/3temporarysl0.jpg
img65.imageshack.us/img65/8955/4temporarygs1.jpg

113 Hafta Önce 02:41 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması | Düzenleyen etic 113 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

etic
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 21.04.08

Uyarı seviyesi 0
Merhaba Ali Ceylan,

Ellerine, emeğine sağlık. Özellikle Artlantis için güzel çalışmalar ama hala gerçekçi bir görüntü elde edilemediği kanısındayım. Bir önceki mutfak görselinizdeki aydınlatma elemanlarını çok beğenmişsiniz ki buradada kullanmışsınız. Görselin gerçekçiliğini en çok olumsuz etkileyen şeylerden bir tanesi o aydınlatma elemanları.

Sonrasında içeriye giren ışığın sanırım daha fazla aydınlatması lazım bu mekanı. Bilmiyorum yada bana öyle geliyor.

Mutfak kısmında yemek masası ile tezgah bölümünü birbirinden ayıran sade ve hoş olan o ahşap bölücülerini çok tuttum. Wink

Koltuklar bu mekana göre çok detaysız kaçmış. Belkide yeniden elden geçirmeniz gerekecek.

Uçan masayı zaten siz belirtmişsiniz. Diyecek başkada birşey bulamıyorum. Smile

Görüşmek üzere.

113 Hafta Önce 02:47 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Aynı şeyden bende yakınıyorum. Radiocity % 100
Heligon sky % 100
ambiyent : baya bir açık. Grin
Setting de her şey full de.
Sky illuminator. : açık mavi veya baya bir
BEYAZ
Ama hala ışık yeteri kadar giremiyor. EEeee artlantisde de gerçekçilik bir yere kadar malesef.

Koltuklara gelince, Malesef benim tercihim olmamakla birlikte, seçilen model bence de yanlış idi. Sonuçda istek ve talep meselesi.

Teşekkürler

113 Hafta Önce 03:18 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

etic
Saygın Üye

Katılım Tarihi: 21.04.08

Uyarı seviyesi 0
Bunu çözmenin diğer bir yoluda içeriye ışık koymak Ali Bey. Smile Bunu gözardı etmeden içeriye bir kaç adet ışık koyup dahada aydınlık sonuçlar elde edebilirsiniz. Smile

SketchUp'taki gibi dikdörtgensel ışık kaynağı özelliği olsa onu yapın diyeceğim ama maalesef kullanmıyorsunuz. Smile

Tekrardan tebrikler. İyi çalışmalar.

113 Hafta Önce 04:16 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

Abdullah
Üye

Katılım Tarihi: 13.06.08

Uyarı seviyesi 1
Tasarım olarak mı yoksa görsel olarak mı eleştirmem gerekli anlamadım.?
Smile

113 Hafta Önce 06:59 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Vallahi Allah ne verdiyse Grin

113 Hafta Önce 09:34 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması | Düzenleyen SketchUp 113 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Katılım Tarihi: 02.04.08

Uyarı seviyesi 0
Hmmm...

Ben bilindik üzre gözüme batan yerleri söyleyeceğim yine çabuk çabuk...

1. 1. görseldeki tavanda ayna/aynamsı malzeme kullanarak yaratmış olduğunuz yansımayı hiç ama hiç sevmedim. Smile Yani belki uygulaması iyi durabilir ama bu görlselde gözü tırmalamakla beraber dikkatleri hiç haketmeden üstüne çekiyor.
O kolonun devamını tavanda hissettirmesi de daha da bir iç gıcıklayıcı.

Mekana derinlik, ferahlık, yükseklik, olmayan hacmi veriyor gibi savunmalarda bulunmasın bana iç mimarın senin. Smile

2. Dışarda tek renk bir gökyüzü de hoşuma gitmedi, ya da belki o rengi/ tonu/ aydınlık değeri gitmemiştir. Shock

3. İlk görselde aydınlatma ve gölge tasarımı başarısız kanımca herkesin dediği gibi.

4. Soldaki aydınlatma elemanı da görselin kompozisyonunu bozar nitelikte, hide etseydiniz keşke.

5. İlk görselden, bu mekanın nasıl aydınlatılacağı konusunda hiçbir fikir edinemiyoruz.

6. O koltukların yan tutamacı yok mu? Sadece birisinde var. Bana hiç güvenli gelmez öyle şeyler, sandalye sanki.

7. Masa üsütndeki eşyaların kombinasyonu kompozisyonu da olmamış, o dizüstü pek iğreti duruyor, beyaz olsaymış bari, yüzü de bir koltuğa baksınWink..

8. Ya ama çok yoruldum, genelde böyle, şimdi karışık gideyim hızlı hızlı...

9. 2. görselde o ne biçim iç mekan merdiven korkulukları, hiç olmasaymış da olurmuş...

10. Tabakların altındaki yeşilin tonu pek iyi seçilmemiş, hem de sanki kazık gibi malzemeden yapılmışlar, hiç kumaş etkisi alamadım ben.

11. Şu katlanılır perdeleri gizlemek için yapılan çıkıntının yüksekliği zannetmiyorum kiyeterli gelecektir.

12. Yemek masa üstü aydınlatmaları etic yeterince yermiş zaten. Smile

13. Mutfak kısmında dolaplar ile tavan arasında mesafenin boş olması veya mevcut hali çok rahatsız etti beni.

14. Tezgah altının modellemesindeki kırıklıklar da çok göze batıyor.

15. Tezgah malzemesi ve rengini de genel itibariyle gözümde oluşturduğum tarza pek yakıştırmadım.

Benim diyeceklerim bunlar, etic'in sırasını size vermiş oldum. Smile

113 Hafta Önce 09:52 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması | Düzenleyen llllerdemlllll 113 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

llllerdemlllll
Yönetici

Elinize sağlık Ali Bey,
Nesrin Hanım ince eleştirilerde bulunmuş öncesinde.

Render'larda ışık renginiz materyallerle iyi uyuşmamış.Işık miktarının veya ambiyantın değerleri çok fazla gelmiş gibi.İkinci görselde masaya düşen ışık çok boğmuş mesela.Benzer renkleri kullanmanız ve renk çeşitliliğine gitmemeniz de biraz monotonlaştırmış havayı.Kontrast renklerin ara ara kullanılması fana olmazdı sanrım.Bazı yüzeylerde reflection değerleri tutarlı olmamış.Son görselde de tezgahın köşe segmentlerini biraz az tutmuşunuz gözüme çok hoş gelmedi.

Tekrar tebrik ederim.Başarılar.

113 Hafta Önce 09:54 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması | Düzenleyen SketchUp 113 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
Bu arada elinize sağlık, genel hatları ile gözümü okşayan yapıtlarınızdan...
Cool

Evet, evet, Erdem deyince hatırladım, unutmuşum söylemeyi, çok manasız yerlerde hiç hoşa gitmeyen ölçülerde gereksiz yere yansımalar, reflecitonlar kullanılmış tavandakinden ayrı. Smile Smile Smile

113 Hafta Önce 09:59 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Bir solukta okudum. Teşekkür ederim ince fikirleriniz için.
Daha çok çalışmalıyım....

113 Hafta Önce 09:59 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
ÖYle bir solukta okunacak tüketilecek şeyler yazmamıştık halbuki. Smile Smile Smile Grin

113 Hafta Önce 10:03 ÖS RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Dediğim aslında hemencicik okumak ve bitirmek manasında değil de
Gayet ilgili alakalı olmanızın verdiği mutluluk la kendime dersler çıkararak okduğumu anlatmak idi.
Eh, Şimdide açıklamayı yapmış bulundum.

113 Hafta Önce 08:49 ÖÖ RE: Salon ve mutfak çalışması | Düzenleyen Abdullah 113 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

Abdullah
Üye

Uyarı seviyesi 1
Tasarım konusunda Nesrin hanım birçok şeyi yazmış sanırım.
Render konusunda ise,
Şu camlardan giren ışık neden bu kadar yakıcı? belki size göre naturel bir görüntü oluşturuyor ama naturel olmasından ziyade anlaşılır olması beni daha çok tatmin eder.

(ps: Nesrin hanım, Ona Yan tutacak mı denir? Kol denir , Kolçak denir. Yan olmayan tutacak nasıl oluyorsa birde.Buna ragmen eleştrilerinin birçok kısmına katılmak zorundayım)

Smile

113 Hafta Önce 09:49 ÖÖ RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

SketchUp
Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
Sizi zorunda bıraktığım için üzgünüm. Smile

113 Hafta Önce 09:51 ÖÖ RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

Abdullah
Üye

Uyarı seviyesi 1
Ben de sizi soktugum haller yüzünden üzgünüm Wink

35 Hafta Önce 11:20 ÖÖ RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

bahattinsimsek
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 30.10.09

Uyarı seviyesi 0
1- bende bır mobilyacı olarak birşeyler demek istedımSmile ilk olarak sizin bahsettiğniz gibi sehpa yükseklıği ve oranları pek şık olmamış,yanı yükseklık koltuktan 10 cm daha kısa olsaymış daha iyi olurdu yanı yükseklik maksimum 35 cm; sehpanın oranına gelince burdan sehpanın görünüşü 100* 60 gözküyor, 90*70*35 ölçüsü sizin tasarımınızda gayet güzel dururdu,haa unutmadan sehpanın havada durması sehpaya özel çekım kuvvetımı değiştirildSmile? şaka şaka
2- geldık koltuklara teklının kolunun olmayışı göze hoş gelmıyor,koltuk modelı için bırşey dememe gerek yok başlı başına bır hezımet,koltuk tasarımı yapılırken kiriş gibi çizilmiş kenarları çok keskın bıraz yumuşatmak gerekdiye düşünüyorum.sağdakı koltuğun koluda sırt mınderı yükseklığınde olmuş otuturken insana bayaaa çile verır sanırım,insanlar otururken kolunu koltuğun koluna yaslama gereksınımı duyar dıye düşünüyorum.mimar değilim ama tavanı tasarlarken yuvarlak parlak kısım sankı direğin (kiriş)arkasında durması gekır yanılıyormuyum.

3- gelelım masa ya masanında üst tablası 1.8mlm gözüküyor.3.6 mlm olsaymış daha tok daha şık gözükür.masanın ayak kalınlığı sanırım 10 cm yapılmış iyibir kalınlık yanlız ayakları bırbırıne bağlayan bağlantılarda 10 cm olması gerek daha estetık durur.
birde mutfaktakı kıriş mermerlemi kaplı benmı yanlış gördüm.
yanlız sızden öğreneceğimiz çok şey var tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

35 Hafta Önce 11:26 ÖÖ RE: Salon ve mutfak çalışması
Kullanıcı Avatarı

HGA
Yönetici

Uzun uzun eleştiriniz ve dikkatli gözlemleriniz için çok teşekkür ederiz.
Lakin konu açılalı uzun bir zaman olup güncelliğini yitirmişti. Velhasıl render'da artlantis' in ilk versiyonlarında alınıp, tasarımı da tamamen iç mimar arkadaşın yorumu dur.
Kendisine iletirim Smile

Atlanilacak Forum:

RSS - WeblinkleriRSS - MakalelerRSS - Haberler