| 113 Hafta Önce 02:56 ÖS |
Kenar Çizgilerini Hızlı Nasıl Seçeriz | Düzenleyen
st-archy 66 Hafta Önce
|

llllerdemlllll Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
|
Sketchup'ta üç boyutlu bir çizimde, yüzey çizgilerini seçebilmek için genelde shift komutuyla çizgileri tek tek seçmek ile uğraşırız.
Bunum pratik bir yolu ise, silgi ile çizgileri seçmektir.Nasıl olacak diyorsanız;
Eraser tool'u seçmek istediğimiz çizgilerin üzerinde veya tüm yüzeyde gezdiriyoruz. Ama kesinlikle sol tuştan elimizi kaldırmıyoruz.Kaldırdığımız anda tüm çizgiler bildiğiniz üzere silinir.O yüzden sol tuştan elimizi kaldırmadan sağ tuşa basıyoruz.Elimizi kaldrıracağımız zaman, imleci herhangi bir çizginin (İmleç yüzeyin üzerindeyken, tuşlardan elimizi kaldırırsak tüm seçim iptal edilir) üzerindeyken kaldırıyoruz.Tuşlardan elimizi kaldırdığımız anda bir pencere çıkacaktır.Bu pencereden de escape tuşuna basarak çıkıyoruz.Ve sonuç olarak çizgileri seçmiş oluyoruz.
Aslında açıkalmanın uzunluğuna bakmayın, yöntem çok kısa.Bir kaç denemeden sonra çok pratik bir şekilde çizgileri uğraşmadan seçiyor olacaksınız.
İyi çalışmalar, |
| |
|
|
| 113 Hafta Önce 03:03 ÖS |
RE:
Kenar Çizgilerini Hızlı Nasıl Seçeriz | Düzenleyen
SketchUp 113 Hafta Önce
|

SketchUp Elit Üye

Katılım Tarihi: 02.04.08
 |
Hemen deneyip test edelim bakalım. 
Eklenti: Denendi, başarılı oldu. Teşekkürler.  |
| |
|
|
| 112 Hafta Önce 12:07 ÖÖ |
RE:
Kenar Çizgilerini Hızlı Nasıl Seçeriz |

homeros61 Acemi Üye

Katılım Tarihi: 14.06.08
 |
Teşekkürler,
Gayet işe yarar bir çözüm...
Ayrıca yeni anlatımlar bekliyoruz, hareketlensin ortam 
Bu site sayesinde çok işe yarar şeyler öğrendim, tekrar sağolun.. |
| |
|
|
| 112 Hafta Önce 02:31 ÖÖ |
RE:

buyser Yönetici

Katılım Tarihi: 03.04.08
|
Çizime yeni başladığım sıralarda küçücük silgiyle bu kadar şey nasıl silinir , bu çizgilerin hepsini nasıl seçerim diye uğraşırken elimi basılı tuttuğumda tesadüfen keşfettiğim bir yöntemdi ve uzunca bir süredir kullanıyordum. Epeyce de işime yaradı.
Bunu dile getirmek hiç aklıma gelmemişti. Bilindiğini düşünüp paylaşma gereği duymadım sanırım. Ama ufacık detayları paylaşmanın bile diğer arkadaşlara yararını farkettim şimdi. Düşünüp diğer arkadaşların yararlanmasına sunduğun için sağol.
Ayşe Serap Buyurgan
"Her kışın sonu baharmış..." |
| |
|
|
| 112 Hafta Önce 07:54 ÖS |
RE:

llllerdemlllll Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
|
buyser yazdı:
Çizime yeni başladığım sıralarda küçücük silgiyle bu kadar şey nasıl silinir , bu çizgilerin hepsini nasıl seçerim diye uğraşırken elimi basılı tuttuğumda tesadüfen keşfettiğim bir yöntemdi  ve uzunca bir süredir kullanıyordum. Epeyce de işime yaradı.
Bunu dile getirmek hiç aklıma gelmemişti. Bilindiğini düşünüp paylaşma gereği duymadım sanırım. Ama ufacık detayları paylaşmanın bile diğer arkadaşlara yararını farkettim şimdi. Düşünüp diğer arkadaşların yararlanmasına sunduğun için sağol.
Evet bende uzun süredir kullanıyordum. Yapı projesi için tekrar sketchup'a geçtiğimde aklıma geldi burada paylaşmak.Aslında daha bir sürü ufak ayrıntı var,İnsanın uyguladıkça aklına geliyor. |
| |
|
|
| 111 Hafta Önce 04:19 ÖS |
RE:

rekli Acemi Üye

Katılım Tarihi: 12.07.08
 |
Merhaba arkadaşlar .. maksadınız yüzey çizgilerini seçili konuma getirmekse ..
yüzey üzerinde bir kez tıkladığınızda yüzeyi
iki kez tıkladığınızda yüzeyi ve kenar çizgilerini
üçkez tıkladıgınız da modelin tamamını seçili hale getirmis olursunuz..
İstediginiz sadece cızgılerın secılı olması ıse ıkı kez tıkladıgınızda yüzey ve kenar cızgılerı secılı hale gelıcektır sectık ten sonra shift e basılı tutarak yuzeye tıkladıgımız da sadece kenar cızgılerı secılı kalır bılgınıze.... |
| |
|