Üye Girişi

Kullanıcı Adı:  Parola:    Kaydol |  Kayıp Parola

Başlığı Görüntüle

SketchUp Türkiye » SU » SU Harici Çalışmalar
AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıldıktan sonra 3D'ye nasıl dönüştürülür?
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

78 Hafta Önce 12:18 ÖÖ AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıld... | Düzenleyen Cyborg 68 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

gorkemtezcanli
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 01.03.09

Uyarı seviyesi 0
Merhaba! Bir müşterim için elindeki 2D AutoCad çizimini 3D hale getirip Mermer bir malzemeyi yüzeyde kullanmam gerekiyor.

Teknik kavramları az çok duyuyorum ama bu alanda çok yeniyim. 2D olan bir Autocad'i SketchUp'a aktardım. Ama bütün binaların cephe ve plan görüntüleri birlikte geldi.

Şimdi bunu 3D'ye nasıl dönüştürebilirim.

Bu arada ben bir grafik tasarımcıyım. Mimar ya da iç mimar değilim. 3DMax ya da AutoCad kullanmadım. Sadece arkadaşlarımın neler yapabildiklerini gördüm.

78 Hafta Önce 12:57 ÖS RE: AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıld...
Kullanıcı Avatarı

llllerdemlllll
Yönetici

Katılım Tarihi: 09.05.08
Teknik kavramları az çok duyuyorum ama bu alanda çok yeniyim. 2D olan bir Autocad'i SketchUp'a aktardım. Ama bütün binaların cephe ve plan görüntüleri birlikte geldi.

Öncelikle autocad export yaparken; modellemek istediğiniz yeri farklı bir autocad dosyasında açıp export yapmanız gerekmekte.

Bu sorunun anlatımı çok geniş bir alanı kapsıyor.Sitemizde bununla ilgili sorular ve cevaplar mevcut.Biraz araştırma yapmanız ve sketchupta 3d modele geçmeden önce, sitemizde yer alan temel sketchup anltımlarını çalışmanızı öneririm.

68 Hafta Önce 11:29 ÖS RE: AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıld...
Kullanıcı Avatarı

ucuncukopru
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 09.05.09

Uyarı seviyesi 0
Selamlar,

Linkteki videoklipte 2 boyutlu plan resminden 3 boyut oluşturmak ile ilgili küçük bir detay var. ilginizi çeker umarım.

http://sites.goog...deomakale/

68 Hafta Önce 01:15 ÖÖ RE: AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıld...
Kullanıcı Avatarı

ebonitcubuk
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 26.05.08

Uyarı seviyesi 0
Bir binanın 3 boyutunu planlardan yapmak daha kolay olur gibime geliyor.

32 Hafta Önce 12:27 ÖÖ RE: AutoCad'ten SketchUp'a aktarma yapıld...
Kullanıcı Avatarı

senax
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 28.12.09

Uyarı seviyesi 0
gorkemtezcanli tarafından yazılan metin:
Merhaba! Bir müşterim için elindeki 2D AutoCad çizimini 3D hale getirip Mermer bir malzemeyi yüzeyde kullanmam gerekiyor.

Bu arada ben bir grafik tasarımcıyım. Mimar ya da iç mimar değilim. 3DMax ya da AutoCad kullanmadım. Sadece arkadaşlarımın neler yapabildiklerini gördüm.

merhabalar sketch upa aktardıgınızı soylemişiniz bana da lazım bu anlatırmısınız lütfen cevap verrseniz cok sevinirim

Atlanilacak Forum:

RSS - WeblinkleriRSS - MakalelerRSS - Haberler